A colored mind


Benieuwd naar mijn creatieve kant...ik heb nu alles gebundeld op
een nieuw blog. Klik dus snel verder naar
A colored
mindzondag 11 november 2007

Sinterklaaskoorts...

Langzaam maar zeker begint de Sinterklaaskoorts hier te stijgen. Er wordt aandachtig gekeken naar de reclames van speelgoed die op TV komen en natuurlijk worden die besproken, er worden liedjes gezongen en deze middag werd er ook vollop geknutseld voor de Sint en zijn Pieten.
Morgen zullen ze verder knippen en kleuren om ze daarna ...op mijn raam te gaan kleven. Zie eens dat die lieve Heilige zomaar ons huis voorbij gaat...
En Robbe had ook al een boodschap voor de Pieten. Stond hij deze middag in onze gang te "roepen" naar de Pieten dat, als ze dit jaar terug op de deur gaan bonken, of ze dat dan een beetje stiller willen gaan doen?
Erica die kent het grote mensengeheim sinds een paar dagen...we hebben het haar vertelt. Vooral om haar een beetje te beschermen. Ze ging er nog helemaal in op maar we weten dat heel wat kinderen in haar klas zelf al weten dat mama's en papa's eigenlijk Sint spelen en we wilden niet dat ze werd uitgelachen met haar goedgelovigheid. Dus alles uitgelegd. Hoe we met mijn zus afspraken in "toevallige" logeerpartijtjes zodat we konden gaan "shoppen" en hoe de cadeautjes voor onze metekindjes ook uitgewisseld werden. Hoe we er in slaagden om koekjes door de (raar maar waar plots) openstaande deur konden gooien, hoe de Sint en Piet aan onze cadeautjes kwamen toen ze op bezoek kwamen,...
En toch gaat ze er nog volledig in op want zij knutselde gewoon door terwijl Robbe en Tritia even gek gingen doen boven op de slaapkamers.
We hadden wel gevraagd om inderdaad niets te verklappen naar Robbe en Tritia. En misschien speelt ze maar een spel...maar dan doet ze het verdomd goed ;-)
Ach wat, laat ze maar doen 't is nog zo genieten om ze bezig te zien...dat is voor mij nu genieten!

2 opmerkingen:

Chantal van de Kant zei

We hebben het onze Louis ook vorig jaar verteld. Ik denk dat hij ook nog de enige was in de klas niet van niets wist. Het jaar ervoor had ik gezegd dat de kerstman niet echt bestond en dat wij die cadeautjes onder de boom legden. toen zie hij doodserieus, hoe bedenk je dat mam?? Hij bestaat wel hoor. Helemaal verontwaardigd dat ik zomaar iets uitvond. Mooi is dat. Ik zag die bui al hangen, moest ik ook uitleggen dat de sint niet echt de sint was, maar mama en papa.
Ik geloof dat sinterklaas hier in Nederland volgende week aankomt (en voor die tijd zie je dus echt nergens een sinterklaas.) Dus volgende week pepernoten kopen en voor de tv naar de intocht van de sint kijken. Doen we ieder jaar.
En dan weer het probleem, wat vragen we.

Caroline van Scrap2be zei

Hey! Dat van die koekjes door de deur gooien mag je me toch eens uitleggen, hoor haha. Die truc ken ik niet! Ik moet zeggen dat ik het pas in het vierde leerjaar ben te weten gekomen... van mijn jongere zus natuurlijk!
Gelukkig moet het bij ons nog beginnen, lijkt me super!
Groetjes,
Caroline