A colored mind


Benieuwd naar mijn creatieve kant...ik heb nu alles gebundeld op
een nieuw blog. Klik dus snel verder naar
A colored
minddonderdag 7 mei 2009

Over een maandje...

Gisteren zijn we de resultaten voor ons Tritia mogen gaan ophalen. Elk jaar wordt ze eens "binnenste buiten" gekeerd om haar mucoviscidose goed op te volgen. En dan is het toch nadien even slikken voor je binnen gaat. Het gaat goed met haar dus het is makkelijk te zeggen dat alles wel in orde zal zijn. Maar vorig jaar kwam er plots boven dat ze toch iets hadden gezien aan haar lever ( niets ergs en met medicijnen op te lossen) en toen kwam toch het besef dat de ziekte binnenin toch verder woekert en dat niet altijd prijs geeft aan de buitenkant.
Eerst bij de voedingsspecialist gegaan. IJzer was wat te laag, vitaminen konden beter dus héél veel in de zon laten lopen als die er is ;-). Maar anderzijds toonden haar cholesterol en vitaminen A dat ze naar vertering eigenlijk bewijst dat haar lichaam het zelfstandig kan. en ook al heeft hij geen glazen bol durfde de dokter toch te voorspellen dat ze er waarschijnlijk ook nooit echt problemen mee zal krijgen afgaand op de leeftijd die ze nu al heeft. Meestal komen de problemen tot aan de leeftijd van 5 -6 jaar naar boven maar zij is er al 9 en alles verloopt vlot...Hij dacht zelfs dat ze voor longen ook nog wel een heel aantal jaren te goed had zonder problemen...en we mogen heel stilletjes vaststellen dat ze muco in een lichtere graad zal hebben.
Laat ons hopen dat we hij het goed heeft. Op naar de longarts...en waar we daar altijd goed nieuws krijgen is het deze keer minder. Ze blaasde ver beneden haar peil op de onderzoeksdag en ook gisteren zat ze terug op 95% terwijl ze toch 110-120% kan halen. Er waren tekenen dat ze misschien toch ergens met allergie te maken zou kunnen hebben. Maar eerst maar eens aan de antibiotica voor drie weken want op dit moment is ze wel verkouden. Over een maandje dus terug om te blazen en dan maar hopen dat ze terug goed blaast...
Is het dan nog niet op peil verder laten onderzoeken naar allergiën en hopen dat daar een oorzaak in gevonden wordt...

1 opmerking:

Mich zei

Ik kan me voorstellen dat het altijd in je achterhoofd speelt hoe het werkelijk met je dochter is gesteld. Ik hoop dat je volgende maand ook beterschap ziet in de laatste tests.